Repülés, haditechnika, geopolitika, hülyeségeken csámcsogás. Mint a bazárban. :)

csütörtök, szeptember 07, 2006

Koppintás iráni módra


Az Iráni Légierő a z augusztus 19-én kezdődött „The Blow of Zolfaghar” nevet kapott megahadgyakorlaton többek között bemutatta a Saegheh nevet kapott új vadászrepülőgépét. A gép első látásra azonosíthatóan egy Northrop F-5E Tiger II-es koppintás, annak kicsit átpofozott változata. A gép dupla, enyhén kifelé dőlő kettős vízszintes vezérsíkot kapott, illetve nekem a hajtóművek is nagyobb méretűnek tűnnek.
Azt természetesen nem lehet tudni, hogy elektronikájában, fegyverzetében és pilótafülkéjében mit változott a repülőgép: ez mind szigorúan titkos adat. Marad hát az iráni melldöngetés: az új típus természetesen letöröl minden támadót Irán légteréről, szupermozgékony és hasonlók. Mondjuk egy F-15I Ra’am vs Saegheh meccset megnéznék...
A gépről a hivatalos bejelentés szerint rakétákat és bombákat is be lehet vetni. Mint emlékezetes, a hadgyakorlat során egy saját fejlesztésű lézervezérlésű precíziós bombatípus kifejlesztését is bejelentették.
Egy kupac kép a gépről, a FARS hivatalos irání hírügynökségtől:Itt pedig igen sok, jó minőségű kép látható a hadgyakorlatról.