Repülés, haditechnika, geopolitika, hülyeségeken csámcsogás. Mint a bazárban. :)

csütörtök, augusztus 17, 2006

Szolnok rulz!

Nem kevés segítséggel sikerült "behiénáznom" magam a MH 86. Szolnok Helikopterezred egész napos nyílt, légierő- és repülő fegyvernapjára. Nagyon korán kellett ehhez kelni, de szavamra, megérte.
Első körben köszönet GyGy-nek az egészért, majd a komplett Mi-24 fegyverzetis csoportnak, úgy mindegyiküknek összesen. Külön köszönet a frissen talált rokonomnak - apró családbővülés... :) Neki külön thx azért, hogy a Mi-24D-t centiről centire végigmutogatta, végtelen türelemmel viselve kérdéseimet.
A fegyverzetisekkel beszélgetve számos új infót kaptam, s nem mellesleg egy teljesen nem normális csapat szolid ünneplésébe volt szerencsém belecsöppenni. Köszi a gulyásért és a fagyiért délben meg a vekni kenyérért hazafele. Lehet, hogy a VIP-sátorban volt pincér is, de a műanyag tányérból a szoba párkányán falatozva azért jobb volt az ebéd.
Szomorú volt látni a sok üzemképtelen helikoptert, még az esetleges bíztató lehetőségek ismeretében is. Szomorú volt hallani, hogy a reptéren gürcölő műszakiak milyen pontosan és egyértelműen képesek megfogalmazni a jelen és a jövő problémáit - és még szomorúbb tudni, hogy nagyjából senkit nem érdekel a mondanivalójuk "odafönn", meg persze a Nagy Kupolás Kupiban sem.
Köszi a befogadást, emberek... :)

Néhány fénykép, csak ízelítőnek, aztán valahova megpróbálom majd felpakolni egyetlen .zip-ben az eredeti, 5 megapixeles képeket.

UPDATE: a képeket hostolja öreg Sam. Joe barátom, a Vízlépcső BBS Memorial blogon, onnan letölthető. Thx!

Nyalóka, Gruppen, Kit-car... :)

Azért volt kipróbált és bevált technika is... :)A Hangerő!_A_ Szerelem.A szlovákok idióta festésű, de agyonpáncélozott Mi-17-ese. Komoly fejtörést okozott a műszakiak számára is a fehér csíkok mibenléte. Közmegegyezéssel WC-papír.Igaz, nehéz kilátni, de belőni is!Se nem téli, se nem nyári álcázófestés, de akkor meg minek? Rondának igen ronda... :)NATO-kompatibilis tűzoltás, nemzetiszín kialakítással, mint hozzáadott magyar érték... :)

Kicsit megborult a gépBíztató ki(be)látások...No comment...

1 Comments:

Anonymous GyGy said...

Képek?

6:00 du.

 

Megjegyzés küldése

<< Home