Repülés, haditechnika, geopolitika, hülyeségeken csámcsogás. Mint a bazárban. :)

hétfő, július 10, 2006

Repülős hírek, #89

Meglehetősen szomorú napokat élt át a polgári légiközlekedés: elsőként a Szibir Airbus A-310-esének katasztrófájáról érkezett hír. A Moszkvából érkezett gép Irkutszkban július 9-én, kigurulás közben túlfutott, majd egy betonfal áttörése után egy épületbe ütközött, majd az összeroncsolódott repülőgép kigyulladt. A gépen 192 utas és 9 főnyi személyzet utazott. 137 halott, 63 túlélő.
Július 10-én Pakisztánban zuhant le a Pakistan International Airlines egyik Fokker F-27 típusú utasszállító repülőgépe, 10 perccel felszállása után.. A Multanból Lahore-ba tartó PK688-as járaton 45 ember veszítette életét. A gép lajstromjele AP-BAL volt.
Közben a news24.com jelentése szerint hétfőn egy orosz katonai Tu-134-es is összetört Simferopol repülőterén. A gép a jelentés szerint leszállás után, kigurulás közben hagyta el a kifutót, majd a baleset során egyik hajtóműve is kigyulladt. A tudósítás több égési sérülésről számolt be.

S végül egy szerencsésebb baleset videofelvétele: az N763NC lajstromjelű DC-9-51-es hidraulikahiba miatt május 10-én "megtolja" az éppen kitolt N368NB lajstromjelű Airbus A-3109-114-est. A dolog pikantériája: mindkét repülőgép a Northwest Airlines flottájába tartozott. Az NTSB jelentése itt olvasható.

1 Comments:

Blogger ZizzentMaistro said...

Ha jól tom akkor az ukrajnában szerencsétlenült járt Tupin egy haditengerészetivagy légierős főmufti is volt...

Nem lett baja...

6:10 du.

 

Megjegyzés küldése

<< Home