Repülés, haditechnika, geopolitika, hülyeségeken csámcsogás. Mint a bazárban. :)

kedd, július 11, 2006

Külpol megamix, #25

Csapjunk egyenesen a lecsóba! Ismail Haniyeh, a palesztin hatóság vezetője szívhez szóló, ámbátor csúsztatásokkal és valótlan állításokkal vértezett cikket írt a Washington Post keddi számába. A cikkelyt érdemes elolvasni és elgondolkodni: nem egyoldalú egy kicsit a jelenlegi és a volt helyzet beállítása? Nem kéne tovább erőltetni ezt a „palesztin családot ágyúzott a gonosz zsidó állam”-motívumot (legalábbis amíg nem sikerül ezt bebizonyítani). Érdekes az „emberrablás” idézőjelek közé állítása is, teszem hozzá halkan.
Meg érdekes, hogy a több ezer, izraeli börtönben büntetését töltő palesztin fogoly semmi mást nem tett, mintsem jogos ellenérzéseit fejtette ki a megszállás ellen. Azért ez nem kevéssé csúsztatás és a különböző okok kényelmes és praktikus összemosása…

A zionist.com közöl egy érdekes összeállítást: miért is épp augusztus 22-én kíván válaszolni Ahmadinejad a nyugati hatalmak atomfegyverügyi tárgyalási javaslataira. Az írással azonban egy-két problémám is akad: ilyen például az, hogy mélységesen meglepődnék, ha Irán addigra rendelkezne atomfegyverrel.
A Szaladin-utalás azonban akár még valóságalapú is lehet…

FIGYELEM!!!!!
Az alant következő oldalon látható képek és a videofájl acélkemény, gyomorforgató, gyalázatos. Egyetlen egyszer voltam képes megnézni, de lehet, ezt sem kellett volna. Ma éjjel szarul fogok aludni.
A linket tényleg csak az nyissa meg, aki felkészültnek érzi magát. Lehet, nekik sem kéne. Azonban kötelességemnek érzem megmutatni a mozlim terroristák igazi arcát: mert máshonnan nehéz ezeket az információkat beszerezni a maguk valójában.
Őszintén remélem, hogy a két katona már halott volt, amikor meggyalázták őket.
És ezután eritelaznak el is hiszem, hogy az egyik áldozat mellkasába egy aknagránátból készített robbanószerkezetet helyeztek, a kitépett szervei helyére…
Azonkívül várom a Human Rights Watch, az Amnesty International, az ENSZ nagyrabecsült főtitkárának vagy éppenséggel a mérsékelt mozlim szervezeteknek hangos titakozását a brutális csonkolások és a videofelvétel nyilvánosságra hozása végett. Azt hiszem, addig állhatok féllábon…
Szerintem minden elfogott terroristát a helyszínen ki kell végezni. Egyszerű tarkólövés, úgy három lőszerrel. Semmi kínzás. Rájuk ugyanis nem vonatkozik a Genfi Konvenció…

Örvendetes lépés a palesztin nők emancipációs küzdelmében: az Al-Aksza Mártírjai nevű terrorcsoport bejelentette, felállt az első, tisztán nőkből álló öngyilkos terrorista egység.
Mi ez, ha nem a nők teljes egyenjogúságának közvetett elismerése???

Samil Baszajev a múlté. A híres-hírhedt csecsen terrorista vezért és kíséretét egy Kamaznyi robbanóanyaggal semmisítették meg az orosz belügyi szervek (más hírek szerint fegyverbaleset lehetet az ok, az MTI szerint egy jól irányzott rakéta). Annyi biztos: halott, de PR-szempontokból jól hasznosítható halála nem valószínű, hogy visszaveti a csecsenföldi mozlim terrorcsapatok tevékenységét.

Michael Portillo elnézést kér, de nevén nevezi a gyermeket. Kiváló cikkében a tavaly júliusi terrortámadás óta eltelt egy esztendőt, annak eredményeit veszi szemügyre. Érdemes elolvasni a cikkelyt.