Repülés, haditechnika, geopolitika, hülyeségeken csámcsogás. Mint a bazárban. :)

szerda, június 28, 2006

Repülős hírek, #86

Egy szerencsés véget érő helikopter-baleset: az SH-60 Seahawk szerintem a szélnek köszönhetően borul oldalra egy hadihajó tatján. Mínusz két eltört rotorlapát plusz a gép oldala…

Június 28-án Dusanbétól 40 kilométerre nyugatra lezuhant egy tádzsik Jakovlev Jak-52-es. A kétüléses gép a helyi MHSZ színeiben repült, egy személy meghalt, a másik kritikus sérülésekkel túlélte a katasztrófát. A gép egy kiképző repülés közben állt bele egy hegyoldalba. A repülés egyben tádzsik Vészhelyzetek Minisztériumának gyakorlatán vett részt. Az előzetes hírek szerint a repülőgép ereszkedés közben egy nagyfeszültségű vezetéknek ütközött majd lezuhant.

Nem érezte magát jól annak a Szuhoj Szu-25-ösnek a pilótája, mely június 28-án reggel zuhant le. Az 1962-ben született Andrej Vakhovsky alezredes gépével együtt Délnyugat-Oroszországban, Bryansk városától nem messze zuhant le. A vizsgálat eddigi adatai szeriont a géppárparancsnok alezredes moszkvai idő szerint 09.55-kor kért engedélyt a repülésirányítóktól az alacsonyabbra ereszkedéshez, mert rosszullét fogta el. 4200 méteres magasságban jelezte a kísérőpilótának rosszullétét, majd tovább ereszkedett. A kísérő többször felszólította parancsnokát a katapultálásra, de Vakhovsky nem reagált és gépével 10.18-kor a földnek csapódott.

Hosszú idő után új repülőgépeket kap a Litván Légierő. A most bejelentett üzlet szerint 75 millió euróért három új C-27J Spartan taktikai szállítórepülőgépet vásárolnak az olasz Aleniától. Az olasz-amerikai típussal az öregecske ex-szovjet Antonov An-26-os kéthajtóműves szállítógépeket váltják le //a HUAF908 még mindig „egy nagyancsa”!!! :)//.
Az új gépeket belföldi szállításokra és a NATO-feladatok végrehajtására egyaránt használják majd. Az első repülőgép várhatóan 2006. vége előtt Litvániába kerül, míg a másik két gépet 2008-2009. között szállítják majd le.

Június 27-én a pilótafülkébe szíjazva megtalálták a Királyi Maláj Légierő május 31-én lezuhant Hawk 208-as vadászgépének pilótáját. A pilótát és a gépet a Dél-Kínai tenger fenekére süllyedve Pantai Lanjuttól nem messze találták meg kedden reggel a PASKAL különleges tengeri egység tagjai.
A gépet és Mohammad Rohaizan őrnagy holttestét 28 napos kutatás után találták meg.

Ünnepi festést kapott egy olasz Tornado: a 156. repülőszázad MM-7013-as lajstromjelű, kétüléses repülőgépe az alakulat 40. születésnapjára kapott szépséges új ruhát.

4 Comments:

Anonymous Kalpy said...

A felborult felvételt hol találtad ?
Kicsit műnek tünik...., nem ?

12:00 du.

 
Anonymous Kalpy said...

Bár lehet, hogy az infra felvétel miatt van.... MOndjuk azt nem értem, hogyha ekkora a szél erőssége, akkor miért nem kötözik le ??

12:03 du.

 
Blogger Trau said...

Napsugarast!

kalpy:
Levlistan esett be az URL, de azota tobb forumon is felbukkant. Az eset nem tunik munek, csak eppen ejszakai felvetel.
Hogy miert nem volt lekotozve, jo kerdes: sokba lesz a valasz.


Udv!

Trau

9:21 de.

 
Anonymous Névtelen said...

Hey! Very Nice! Check out this website I found where you can make extra cash.
It's not available everywhere, so go to the site and put
in your zipcode to see if you can find something. I found something and make
and extra $900 a month!

http://www.degree-programs-online.info/extramoney.htm

8:46 du.

 

Megjegyzés küldése

<< Home