Repülés, haditechnika, geopolitika, hülyeségeken csámcsogás. Mint a bazárban. :)

szerda, június 07, 2006

Külpol mix, #17

Ma ugrálós napot tartok… :)

Egy esetleges Egyesült Államokbeli terrortámadás veszélyéről tudósít a CBS News. A meg nem nevezett hivatalos forrásokra hivatkozó tudósítás szerint a mosani kanadai letarttóztatási hullám is azt bizonyítja, hogy várható egy újabb, az Államok területén történő terrorcselekmény. Vélhetően még a 2006-os évben. Hümm…

A Google társalapítója elismerte: megsértették cégük alapvető értékeit, amikor engedelmeskedtek a kínai kormányzat cenzúra-követelésének. Hja kérem, a pénz nagy úr. Sergey Brin ugyanakkor, nem meglepő módon, arra hivatkozik, hogy a többi nagy kereső is ugyanezt tette, azokat mégsem kritizálta senki. Nos, talán azért, mert a Google mindig is az információs szabadság, az korlátlan hozzáférés bajnokaként reklámozta magát. Ehhez képest az önként és dalolva, a piaci növekedést garantálva alávetni magát egy meglehetősen diktatórikus módszerekkel kormányzó, kevéssé demokratikus ország cenzúra-követelésének… Nos, mint említettem, a cél a profit. Csak akkor nem kellene csodálkozni, ha a kezdeti lelkesedés cinizmusba csap át. Főleg nem kéne panaszkodni, hiszen fizetnek az aktusért, a kínai piac nagyságát figyelembe véve nem is keveset...

Igen szórakoztató köröket rónak a „börtön terv” köré az arra feljogosított politikusok és újságírók. A hype egészen odáig fajult, hogy a mértékadó hazai (pl. Népszabadság, Magyar Nemzet, Magyar Hírlap…) és nemzetközi sajtóorgánumok (BBC, CNN, Daily Telegraph) már azt közölték: a tervezetben (melyet elítélt, köztörvényes bűnözők írtak, teszem hozzá halkan) implicite beleolvasható Izrael elismerése is.
Nos, a HonestReporting kicsit alaposabban megnézte a szöveget. Konklúziója: egy árva betű sem sok, annyi sem szól Izrael állam elismeréséről. Sehol. Ellenben a szokásos követeléshalmazról (minden palesztin fogoly szabadonengedése, Kelet-Jeruzsálem, mint főváros, menekültek visszatérése…) annál inkább. Ajánlott elemzés.

Az EU-nak pusztulnia kell, különben maga Európa pusztul el, hamarost. Ezzel meglehetőst erős indítással rajtol Fjordman a Gates of Vienna hasábjain. Az írás tpvábbi érdekességeket is rejt: a szerző szerint határozottan bíztató jel, hogy növekszik az EU lakosságának „mozlim-ellenessége”, mert ez is a túlélés esélyét növeli. Az ENSZ és az EU pedig az egyes országok demokratikus jogaira leselkedő veszélyek legnagyobbika.
Provokatív vélemények, drága barátaim, érdemes elolvasni és elgondolkodni. Egyetérteni nem kötelező…

A Columbia űrsikló a tarajos gőték miatt robbant fel visszatérés közben. Na jó ez egy kicsit sarkított összefoglaló Steven Brockerman cikkéről: tessék inkább elolvasni, miképp okouzott igen súlyos bajokat az űrsikló egyes fontos elemeinek környezetbarátra cserélése.

1944. június 6-a: emlékezetes dátuma az emberiség történelmének. Más optikával: az impearialista, világuralomra törő Egyesült Államok, karöltve pincsikutyájával (mecsoda képzavar!!!), Nagy-Britanniával, aljas ég galád módon megtámadta a szuverén Harmadik Birodalmat. A vérgőzös amerikai katonák tömegmészárlásokkal irtották az ártatlan franciák százait-ezreit.

A Deutsche Welle értesülései szerint három öngyilkos merénylőnek készülő, a mozlim hitre áttért német nőt tartóztattak le Németországban. Egyikük, egy 40 éves wannabe mártír egyéves kisfiával együtt szándékozta felrobbanani magát. Érdekes egy szocializációs folyamat…

Az Atlantic Review a Der Tagesspiegel német napilap tudósítását vette górcső alá. Az említett sajtótermék szombati számának 2. oldalán Caroline Fetscher több érdekes állítást is papírra vet. Véleménye szerint az amerikai fegyveres erők felépítése az egyik magyarázata annak, hogy Abu Ghraib és a feltételezett hadithai és más incidensek megtörténnek. Szerinte ugyanis az újoncok három forrásból érkeznek: a munkanélküli és képzetlen fehérek, a feltörekvő afro-amerikai és hispano fiatalok, illetve egynémely megtévedett felsőoktatási diplomások (vélhetően West Pointra gondolt az újságíró) adják a fegyveres erők emberállományát. Ennek megfelelően nem is lehet mást várni, mintsem vérgőzös mészárlásokat, ugye.
Nos, kár, hogy a tények szerint a hölgy hazudik. 2005. decemberi Washington Post cikkét elolvasni, alkotás előtt…
Tényszerű újságírás rulz.

Ha már újságírás: érdekes fotófelhasználással élt a The Times: nem keverték össze a dolgokat igazán, csak az iraki mozlim terroristák által kivégzett halászokat az amerikai katonám nyakába varrták. Tulajdonképpen apróság, hiszen úgyis mindenki tudja, hogy a mocsok amcsik csak céllövöldének használják az irakiakat.
Michelle Malkin összefoglalója.

Az Al-JAzeera tudósítása szerint iráni eredetű fegyverraktárat találtak a dél-iraki Bászra városában. Egy másik tudósítás szerint az iráni titkosszolgálat emberei szép számmal ügyködnek Irak destabilizálásán.


Végül kanadai összefoglaló:

Szerencsére a Kanadai Királyi Lovasrendőrség alapos eligazítást kapott, mielőtt rátörte volna az ajtót a terrorcselekményekkel gyanúsított jópolgárokra. Pontosan tudták, miképp kell bánni a Koránnal és hogy a gyanúsítottaknak imaszőnyeggel felszerelt cellákat kell biztosítani.
Én azért reménykedem abban is, hogy némi lőkiképzés, taktikai és egyéb felkészülés is belefért az előzmények hosszú és PC sorába.
Kissé riadtan reagált a kanadai mozlim társadalom a letartóztatásokra: sokféle nézet kapott hangot az üggyel kapcsolatban. Usama Al-Atar, a richmondi Az-Tahra Iszlám Központ vallási tanítója szerint minden vallás a békéről és a harmóniáról tanít (akkor eltérő Koránt olvastunk, azt hiszem, bár megjegyzendő: a Biblia is korhatáros ilyen szempontból…), legfeljebb egyes szélsőségesek eltérítik a vallást //De hogy ennyien és ilyen sok helyen? Érdekes dolog ez, barátaim…//. Természetesen követelés, hogy a gyanúsítottak a törvény teljes védelmét élvezzék az eljárás alatt: csak azt érném meg már egyszer, csak egyetlen egyszer, hogy a terroristák tartsák tiszteletben az emberek alkotmányos és törvényes jogait…
Eközben három gyanúsítottról azt mesélte az őket ismerő közösség, hogy kifejezetten militarista, fenyegető iszlám nézeteket hirdettek, s emiatt kizárással is fenyegették őket. Azt mondjuk nem értem, hogy miért nem lehetett a bűnüldöző hatóságokat értesíteni, jah pardon, azok hitetlenek.
Kanada a jihad generációval szembesült – áll a The Christian Sience Monitor cikkének címében. Mint a cikk is jelzi: a kanadai gyanúsítottak nem a távoli Keleten, hanem Kanadában, a kertvárosokban fordultak át jihad-gyanús elemekké. A magyarázatok szerint a gonosz internet és a fiatalságuk vitte őket rossz útra. Azért azt megjegyezném, hogy a rossz útra tévedés, illetve a műtrágyából bombakészítés, a miniszterelnök lefejezésének terve azért nem ugyanaz.
Bizony, a kanadai rendőrök feje fájhat: a nyelvet jól beszélő, látszólag tökéletesen integrálódott fiatalok azok, akikről szó van, igen nehéz kiszűrni a teljesen normális életet élő döntő többségből. A vizsgálatban azonban nem csak rendőrök vesznek részt. Paul L. Williams, a WorldNetDaily szerzője és könyvírója is segítette a nyomozást, elsősorban a McMaster Egyetemés a szélsőséges mozlim elemek közötti szoros kapcsolat feltérképezésével. Volt mit feltérképezni: toborzás, radioaktív anyagok ellopása, terroreszmék szabad terjesztése. Érdekes egyetemi tantárgyak…
http://www.worldnetdaily.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=50515

S végül egy aranyos matrica Nagy-Britanniából: az Al-Ghurabaa mozlim szervezet terméke. Érdemes elolvasni a reklamáló levélre adott válaszukat is.
Mondjuk az igaz, hogy a mozlim országokban nincsenek nyilvánosan élő melegek. Mert kivégzik őket.

2 Comments:

Anonymous Thunder said...

Üdv!

Várom a véleményed: állítólag megölték Zarkavit.

Szerintem viszont: gyanús, hogy légicsapás után ujjlenyomat és arc alapján azonosították.

Ráadásul, ugyanez a hír leírja, hogy Zarkaviról szinte semmit se tudnak. Na, akkor mégis, hogy is van ez?

http://www.origo.hu/nagyvilag/20060608azirakiak.html

3:12 du.

 
Blogger Trau said...

Napsugarast!

Amit eddig (elmeletileg ugye) tudni lehet: a tenoristat es nepi zenekarat gyules kozben kaptak el, ket 500 fontos GBU-loszerrel. A bacsi feje egyben maradt, meg tudtak tole ujjlenyomatot venni (illetve, gyabitom, DNS-minta alapjan is azonositottak). Azt, hogy ugy jelentik be a halalat, hogy nincsneke megyozodve a pozitiv azonositasrol 200 sazalekig, kotve hinnem: ha megjelenne egy uj video, az oriasi blama lenne.
Amugy szep volt... :)


Udv!

Trau

4:27 du.

 

Megjegyzés küldése

<< Home