Repülés, haditechnika, geopolitika, hülyeségeken csámcsogás. Mint a bazárban. :)

szerda, május 03, 2006

Külpol mix, #11

Hogy jelezzem: teljesen semlegesen kötözködöm, egy amerikai szenátor verbális ámokfutását van szerencsém prezentálni. A derék republikánus szenátor, John McCain azt találta a kamerák előtt mondani, hogy szerinte fontosabb az, hogy a kormányzat „tiszta kezű”, azaz korrupciómentes legyen, mintsem az amerikai alkotmány híres-neves, a szólásszabadságot védelmező első kiegészítése.
Nos, nem csak a demokraták szerint ment el McCain esze: szerintem ezt bármelyik józan gondolkodású liberális, konzervatív, demokrata vagy bármely más gondolkodású polgár kikéri magának.

Érdekes finanszírozási tervvel állt elő a Hamasz-kormány pénzügyminisztere: a 450 ezer dollár elveszejtéséről ismert Mahmud Zahar a szudáni külügyminisztérium forrásai szerint azt tervezi: kért minden mozlimot, hogy csupán egyetlen dollárt küldjön a palesztin kormánynak. Nos, az ötlet egyrészt kiváló fokmérője lenne a sokat emlegetett, de kevéssé bizonyított mozlim összefogásnak //nem látom a lelkes támogatást a többi arab állam részéről: a nagy hangon bejelentett, a Hamasz-kormánynak nyújtandó testvéri segítségből vajmi kevés realizálódott...//, s tegyük hozzá, forrásnak sem lenne utolsó, tekintetbe véve az iszlamista szervezetek adataitól függően 1-1,6 milliárd dollárt.

Munkabaleset. Érdekes, hogy máshol igen ritka a biztonsági erők főhadiszállásának felrobbanása, kendácsolt robbanószerkezetek által...

Irán túszejtősdit játszik, bár őszintén megvallva, semmi meglepő nincs a dologban. A hír: a Forradalmi Gárda parancsnoka kijelentette: ha az Egyesült Államok megtámadja Iránt, a válaszcsapás első célpontja Izrael lesz.
Mint említettem, a dolog a legkevésbé sem váratlan vagy ésszerűtlen. Egyrészt ugye Irán Izrael megsemmisítésére törekszik, ezt Ahmadinejad az elmúlt évben többször és nyilvánvalóan deklarálta. Másrészt az esetleges légicsapásokból, illetve az iráni atomfegyverkezési program visszanyesegetéséből Izrael profitálna a környéken a legtöbbet.
Kíváncsi vagyok, mennyire hatékony az izraeli rakétavédelmi rendszer...

Sapkák, órák, ruházati rövidáruk helyett látcsöveket, mesterlövész-puskára való célzóteleszkópokat és más hasonló érdekes dolgokat találtak az izraeli vámosok egy, Kínából a Gázai-övezetbe tartó konténerben. A több száz darabos fogás célbaérkezése érhető okokból eléggé érzékenyen érintette volna az izraeli védelmi erőket. Én már csak azt nem értem, hogy ha áramra, fizetésre nincsen pénze a palesztin kormánynak vagy hatóságnak, akkor erre honnan akad? Mert a kínaiak üzletemberek, nem jótékonysági egylet tagjai, tehát az áruért fizetni kellett...
(gepard145 megjegyzései, miután megnézte a lefoglalt cuccokról készült fényképet: "Azok céltávcsövek légpuskákra valók a legalsó egy 3-9X40 kínai bóvli amit 10 euróért megvehetsz egy osztrák bolhpiacon. Nekem is van egy ugyanilyen, amit egy Diana Mod.35-re raktam rá. A fölötte levő valami pedig egy 4X20-as távcső kiskerára 2500Ft. Nem raknám fel egy SSG-69-re őket.Ennyit az arzenálról
A kép bal felső sarkában levő red dot pedig egy 1X50-es kispuskákra tervezett irányzék. Lásd Kaliber 2006. májusi száma a Walther G22-esen is ilyen van. Erről ennyit.")

Jujj!!! Hát mi történt a BBC-nél? Még a végén használni fogják a csúúúnya-csúúúnya-fujjfujjfujj „terrorista” szót? Merthogy a most nyilvánosságra hozott jelentés szerint a BBC saját maga sem ítéli meg pártatlannak a közel-keleti tudósításait //értsd: folyamatosan a palesztin oldal felé elfogult anyagokat adtak le, mindezt a közszolgálatiság legnagyobb dicsőségére...//. A BBC által használt nagyon finom megfogalmazás mögött sok jogos és igen kemény kritika bújik meg, többek között komplett weboldalak foglalkoznak már a BBC részrehajlásainak, tárgyi tévedéseinek kiigazításával.
Figyelem! A BBC vezetősége már odáig is eljutott, hogy, most kapaszkodjon a Tisztelt Olvasó: a civilekkel tömött buszok ellen elkövetett öngyilkos merényleteket „terrorista cselekmények” kellene nevezni!!!!! Hi-he-tet-len!!!!
Viccen kívül: érdemes végigolvasni a cikket, nagyon pontosan ír le sok, a mai médiavilágban alapvetően működő szarelkenést. Nekem a kedvencem a „ne használjuk a terrorista szót, mert az akadályt emelne a helyzet megértése elé”. Köszönöm, kedves BBC, tökéletesen értem, mit jelent egy busznyi polgár felrobbantása.
Nagyon szépen leírja a BBC, hogy miképp torzult el gyakorlatilag a teljes közel-keleti hírtudósítási rendszere. A hírek kiválasztásától, tárgyalásától, szélesebb kontextusba helyezésétől a szóhasználatig semmi sem működött.
De valóban, a pártatlanság, a közszolgálatiság, a hiteles hírszolgáltatás mintaképe a BBC, értem én... Ha ez az etalon, milyen lehet az AP, a Reuters, az MSNews, az NBC, a CNN és a többi?! Na jó, azokat már eddig is ismertük, lásd Pallywood...

Ha már a nyugati sajtót kutyázom, kapjon a német Spiegel és a Stern is. A Davis Medienkritik éles szemű elemzői elsőként a Sternbe tudtak belekötni, ráadásul okkal. A magazin cikke szerint 37 millió hispán illegális bevándorló él az Egyesült Államokban. A cikk írója, mint a Davis Medienkritik rámutat, összekeveri az amerikai polgár (US citizen) és az illegális bevándorló („illegals”) fogalmát, majd gyakorlatilag közli, hogy minden spanyol ajkú, mexikói származású amerikai állampolgár illegális bevándorló. Mind a 37 millió.
A SPIEGEL Online meg kicsit hazudós volt: pont az ellenkezőjéről tudósított, mint ami a hivatalos és a cikk alapjául szolgáló amerikai elemzésben szerepelt. A „Country Report on Terrorism” szerint Irak nem „terrorista mennyország”, a SPIEGEL Online szerint meg az „extremisták mennyországának” tartja az amerikai elemzés Irakot.
Mecsoda különbség!
Érdemes megfigyelni a helyesbítések finom sorrendjét.
BLOG POWER!!!!!!

Mu’ammar Al-Quadhafi líbiai vezető április10-én az Al-Jazeera televíziónak nyilatkozott. A lényegesebb pontok: az úgynevezett Ó- és az Újtestamentum hamisítvány, Mohammed minden ember prófétája, s ha Jézus élt volna az idejében, akkor Mohammed követője lett volna. Jézust meztelen nőkkel körbevéve kellene ábrázolni, mert Skandináviában meztelenek a nők. Ötvenmillió mozlim van Európában, akik néhány évtizeden belül kardok, fegyverek nélkül mozlimmá változtatják az Öreg Kontinenst.
Kíváncsi lennék, hogy ha mondjuk Nicolas Sarkozy nyilatkozná a Koránról, hogy hamisítvány, széles nyilvánosság előtt, mekkora botrány lenne belőle...

10 Comments:

Anonymous T. úr said...

Namost, Trau, ha A államot megtámadja B és C állam szövetsége, akkor miért "túszejtés", ha A állam bántja C államot?

9:39 de.

 
Anonymous gepard145 said...

Hali!
Azok céltávcsövek légpuskákra valók a legalsó egy 3-9X40 kínai bóvli amit 10 euróért megvehetsz egy osztrák bolhpiacon. Nekem is van egy ugyanilyen, amit egy Diana Mod.35-re raktam rá.
A fölötte levő valami pedig egy 4X20-as távcső kiskerára 2500Ft.
Nem raknám fel egy SSG-69-re őket.
Ennyit az arzenálról

4:32 du.

 
Anonymous gepard145 said...

A kép bal felső sarkában levő red dot pedig egy 1X50-es kispuskákra tervezett irányzék. Lásd Kaliber 2006. májusi száma a Walther G22-esen is ilyen van. Erről ennyit.

4:35 du.

 
Anonymous gepard145 said...

Elnézést kérek nem olvastam el a cikket csak a képet néztem meg. Sorry fentieket vedd semmisnek. Így jár aki kapkod...:(

4:37 du.

 
Blogger Trau said...

Napsugarast!

t. ur:
Humm, azert ez igy, ebben a formaban nem egeszen igy ertendo. Szamomra sokkal inkabb arrol szol a dolog, hogy tortenjek barmi, ugyis Izrael fog kapni eloszor. Tehat a nem tamado fel kerul megtamadasra.
Mint a hozaszolasomban irtam, nem is minden alap nelkul...


Udv!

Trau

7:13 du.

 
Blogger Trau said...

Napsugarast!

gepard145:
Nem mernem allitani, hogy teljesen ertelek... :)
A tavcsovek minoseget es "kivalosagat" erinto hozzaszolast viszont meleg szivel koszonom, utolagos engedelmeddel hozzafuzom a cikkhez.


Udv!

Trau

7:17 du.

 
Anonymous GyGy said...

Írtam emilt

10:04 du.

 
Blogger Zhao Man said...

Miért kell kommentbe írni, hogy valaki e-mailt írt?

8:21 de.

 
Anonymous GyGy said...

Mert témába vág esetleg...

8:46 du.

 
Anonymous Névtelen said...

Hi, i was looking over your blog and didn't
quite find what I was looking for. I'm looking for
different ways to earn money... I did find this though...
a place where you can make some nice extra cash secret shopping. Just go to the site below
and put in your zip to see what's available in your area.
I made over $900 last month having fun!
make extra money

11:55 du.

 

Megjegyzés küldése

<< Home