Repülés, haditechnika, geopolitika, hülyeségeken csámcsogás. Mint a bazárban. :)

kedd, április 18, 2006

Külpol mix, #7

Rémisztő előrejelzés Franciaország bukásáról és egy multikulti világháború lehetőségéről. Fjordman tollából. Remek írás, csak erős idegzetűeknek!

Nem lepődtem meg igazán az alábbi hír hallatán: Norvégia ma bejelentette, hogy hivatalosan is fogadja a Hamasz-mozgalom képviselőit májusban, Oslóban. Jelezném, egy nemzetközileg elismerten terrorista csoport képviselőivel fog tárgyalni a norvég kormány. Mint Erik Solheim, a norvég segélyezési miniszter kijelentette: „A kormány hisz a párbeszédben, beleértve azokat a csoportokat is, akiknek akcióival nem értünk egyet.”
Nos, azért picit örülök, hogy a norvég kormány legalább nem ért egyet a terrorcselekményeket elkövetőkkel. Vélhetően a legutóbbi izraeli merénylet áldozatainak hozzátartozóit is megnyugtatta a norvég kormány eme finom távolságtartása.

A Bookworm Room egy érdekes összehasonlításba bonyolódott: míg az iszlám világban nem egy életbiztosítás (sőt, sok esetben egyenesen halálos ítélet) kereszténynek lenni, addig Izraelben egy futballstadionban 30 ezer izraeli mozlim gyűlhetett össze minden atrocitás nélkül megünnepelni Mohamed próféta születésnapját.
A rohadt keresztes elnyomó civilizációnk, az...

Nem meglepő: sokan jelezték már előre, hogy a kevésbé feltűnő, fehér bőrű mozgalmárok felé fordulnak az iszlám terrorszervezetek. Egy szemmel láthatóan arab külsejű férfire sokkal hamarabb figyelnek fel az éber szomszédok, rendőrök, mint „a srácra a szomszédból”. William J. Kole egy ilyen, „természetes álcázással” rendelkező terroristagyanús személy letartóztatásáról mesél.

Egy szintén nem túl bíztató helyzetértékelés Amir Taheri billentyűzetéből. Mindannyiunk kedvelt gyakorló elmebetege, Ahmadinejad és a vallási szál. Lidérces.

S végül egy örömhír: az EU végre komolyan foglalkozott az iszlám terroristákkal. A hosszadalmas és politikailag érzékeny folyamat eredménye: nem lesz iszlám terrorista. Legalábbis az EU szóhasználatában. A teljesen PC-kompatibilis szóhasználat az iszlám terroristát immáron így nevezi: „terrorista, aki sértően használja az iszlámot”.
Komolyan. Hasonlóképp repülhet az iszlamista, a fundamentalista és a jihad is, mint kifejezés
Az orwelli finomságú új beszédmód az EU nyilvános kommunikációját igyekszik finomítani.
Gratulálok, b+.

3 Comments:

Anonymous Thunder said...

Üdv!

Erősödik az érzésem, hogy a saját sírunk ássuk...

10:00 du.

 
Anonymous Bookworm said...

I noticed that you linked to me. I'm wondering what language you're writing in, and what type of a blog you have. This is my first link (that I know of), to a non-English blog. My email is Bookwormroom *at* gmail.com

11:45 du.

 
Anonymous USpace said...

Another great article by Fjordmand.
GO Denmark! Sweden follow Denmark! Merci!

absurd thought -
God of the Universe hopes
Europe surrenders...

hate your proud Christian culture
blame yourself and just give up


absurd tanken -
Gud om Universum hoppas
Europa ge sig.

hata din stolt Kristen kultur
klandra dig och rättvis ge upp


assurdo ha pensato -
Dio delle rese di Europa
di speranze di Universo

odiare la sua colpa di cultura orgogliosa cristiana
te stesso ed appena rinunciare
.

7:04 de.

 

Megjegyzés küldése

<< Home