Repülés, haditechnika, geopolitika, hülyeségeken csámcsogás. Mint a bazárban. :)

szerda, március 01, 2006

A bárányok nem hallgatnak...

Nos, az önként vállalt szilenciumnak immáron vége. Az elmúlt napokat azzal töltöttem, hogy újra átolvastam egy csomó írásomat: vajon tényleg erősen elfogult vagyok a muzulmán közösség, a mozlim emberek ellen? Mert egy vélemény szerint igen. Oké, akkor ne olvassa a blogomat, de bizonyos okok miatt ez nem ilyen egyszerű.
Szerintem meg nem vagyok igazából elfogult, csupán nem vagyok hajlandó szó nélkül hagyni minden olyan támadást, amely a muzulmán közösség egyes tagjaitól vagy szervezeteitől érkezik. Ezt a szokásomat a jövőben is fenntartom, mert így vélem helyesnek.

Ami ma reggel kiakasztott //és egyben a csönd végét is elhozta//, az Liaqat Baluch pakisztáni honatya véleménye volt. Az említett derék honatya véleménye szerint „a szólásszabadság, mely megsemmisíti a világbékét, az alapvető emberi jogokat sérti.” Mármint maga a szólásszabadság. Nos, véleményünk határozottan különbözik.
A honatya szavait egy 8-12 éves kölykökkel végrehajtatott tüntetés //5000 forintos kérdés: mi ellen tiltakoztak?// előzte meg, ahol a legjobb hagyományok szerint nevelt srácok a prófétát inzultálók felakasztását követelték.
Gyereknevelés mozlim módra.

Liaqat Baluch számára azonnal tudok mutatni egy jó szövetségest: Dánia Dubaiba delegált konzulját. Thomas Bay az EU lehető legsimulékonyabb arcát mutatta fel: kemény ököl híján mást nem is nagyon tehetett. A nagyszerű diplomata szerint a karton-ügyben kirobbant mozlim tömegtüntetések segítségével Európa „jobban megérti és tiszteli” az Iszlámot.
Jajaja, 1938. után Hitlert is jobban megértették és tisztelték, ha jól emlékszem Chamberlain működésére.
„A problémát párbeszédekkel kell megoldani”, s ehhez a még mélyebb párbeszédek jelentik a megfelelő utat.
S hogy ez mit is jelent? Idézném a konzul urat: „Mi, európaiak megértettük, hogy bármit mondhatunk a mozlimokra, s emiatt nem érzik magukat rosszul, egészen addig, amíg nem kerül szóba a Szent Próféta (béke legyen vele).” Nos, már nem azért, de a muzulmánok egyfajta vallási elképzelést tartanak igaznak: miért ne lehetne kritizálni azt, vagy akár a legszerényebben megfogalmazva is érdekes életű és működésű prófétát?
Érdekes még végigolvasni a maradék cikket is itt: komolyan mondom, néha a hajamat téptem. A kedves konzul úr speciel párhuzamba hozta a Mohammed-karikatúrákat azzal, hogy a dánok is ugye milyen morcosak lettek volna, ha a királynőt figurázzák ki.
Na álljon meg a fáklyásmenet!
1., A dán királynő létezik, Mohammedről meg azt _hiszik_, hogy létezett/létezik. Hinni lehet, de az nem bizonyíték. Mi köze a kettőnek egymáshoz? Az egyik ráadásul valós világi, míg a másik állítólagos szellemi hatalommal bír.
2., Dániában jelent meg a Mohammed-karikatúra sorozat, nem Dubaiban. Szó sincs saját ország vezetőjének kifigurázásáról. Azaz megenn csak kénytelen vagyok feltenni a kérdést: hogy jön ide a dán királynő?

Azt hiszem, a dán konzul a dán külüggyel vélhetően gondosan egyeztetett fenti szavai több dologra is rámutatnak. Egyrészt az európai önvédelmi erő teljes hiányára: ugyan, ki venné komolyan Európát, a maga szedett-vedett, nagyjából alig használható hadseregeivel? Akik még Boszniában, egy polgárháborúban sem tudtak mit kezdeni az Egyesült Államok segítsége és vezetése nélkül? Tisztelt Olvasó: ha nincs hadsereg, ha nincs reális és potens támadókapacitás, nem számíthatunk komolyan vételre. Természetesen ez az én magánvéleményem, hiszen az európai politika mindmáig a tárgyalásokat, a megértést, az átgondolást és a feltételek nélküli, egyoldalú kompromisszumkötéseket tekinti az egyedüli megoldásnak, legyen szó bármilyen ellenfélről.
Azt mondjuk lehet látni, hogy a „teljes megértés”, mint vezéreszme, milyen eredményeket hoz. London, Hollandia, Franciaország, Svédország lakosainak egy jelentős része erről már egy kicsit másképp vélekedik.

Meg másképp gondolja Salman Rushdie, Ayaan Hirsi Ali, és Ibn Warraq is, 9 másik társával együtt. Ezen véleményüknek egy manifesztumban adtak hangot: fontos és figyelemre méltó irat. Itt olvasható angolul.
Az említett gondolkodók hitet tesznek a parancsuralmi, diktatórikus rendszerek ellen, mely a fasizmus, a nácizmus és a sztálinizmus után immáron az iszlám képében jelentkezik, a szólásszabadság, a vélemények szabad kinyilvánításának jogáért, illetve az egyenlőség és a szekuláris értékek mellett.
Lehet, hogy a magyar külpolilitkai újságírókat Putyin látogatása köti le, de nem árt kicsit kijjebb is kukucskálni, mint egy beígért déli olajvezeték távolabbi vége.

Ajánlanám továbbá Douglas Murray írását, „Félnünk kell Hollandia némaságától” címmel. Az írás több, mint tanulságos: a szerző magától értetődőnek írja le odautazásának és ott-tartózkodásának konspirációs elemeit, elvégre az iszlámról tart előadást Hollandiában.
Félelmetes, barátaim. Szólásszabadság, ugye, mint olyan, Európa szívében.

Szintén tanulságos az Európai Unió legújabb felhívása. Mint Ursula Plassnik, az EU-elnöki posztot betöltő Ausztria külügyminisztere mondta, ideje magunk mögött hagyni a keserűséget, mármint az EU-nak és a muzulmán államoknak egyaránt. Inkább a továbblépésre, a feszültségek csillapítására kellene koncentrálni, illetve arra, hogy a jövőben inkább arra figyeljünk, ami összeköt és ne arra, ami elválaszt.
Komolyan mondom, Iránban elsírták magukat a szavak igazságtartalma és a mondatokból kicsengő végtelen naivitás miatt.
Pedig azt még nem is mondtam, hogy az EU készen áll egy új párbeszéd megkezdésére a muzulmán világgal, amilyen gyorsan csak lehet.
Engem ez leginkább a „- Leszúrtak! – Akarsz beszélni róla?” jellegű párbeszédre emlékeztet. De valószínűleg bennem van a hiba.

A Hamasz ismét jelentkezett: az el ne képzelje már az EU, hogy a segélyekért cserébe a legkisebb engedményt is teszik, már ami Izrael megsemmisítését illeti. Szó sem lehet róla. A pénzt kérjük a kasszánál befizetni, de aztán csöndben húzás haza.

Ez a hír viszont kicsit kínos lehet Joska Fischernek, Gerhard Schrödernek és a többi dedikált USA-ellenes német politikai vezetőnek. Egy amerikai katonai tanulmány állítása szerint a BND, a német titkosszolgálat két iraki ügynöke egy hónappal az Irak elleni támadás előtt átadta az amerikaiaknak a legfrissebb bagdadi védelmi terveket.
Ha igaz, ez roppant kínos...

10 Comments:

Anonymous T. úr said...

1. múltkor mutattam gurlt szólásszabadság ellen hirigelő keresztényekről. Szerintem ha kihagyod a gyalázásból a "muzulmán" jelzőt, és mondjuk "generális vallási köntösbe bújó bigottságról" beszélsz, elkerülhető sok félreértés.

2. nem csak fegyverrel lehet fenyegetni, gazdasággal is.

11:21 de.

 
Blogger Trau said...

Napsugarast!

T. úr
1., Az a baj, hogy jellemzoen az eroszakos cselekedetek eseteben bezony ha tetszik, ha nem, mozlim elkovetokrol kell beszelnunk. Aranylag keves mondjuk a buddhista vagy lutheranus ongyilkos merenylo, netalantan nagykovetseg-rombolo jomunkasember. Az erintettek ilyen iranyu megnevezese, eppen azert, mert tobbletinformacioval szolgal, hirerteke van, szerintem nem kerulheto meg.
Ha elovadaszod a iket, rogvest utananyalazok: rostellem, valahol elsikkadt. En kerek elnezest.

2., Az nem fenyegetes, hanem un. "nyomasgyakorlas"... :)

Trau

5:21 du.

 
Anonymous yoco said...

http://www.b0g.org/wsnm/uploads/upq76162.jpg

6:22 du.

 
Blogger Trau said...

Napsugarast!

yoco:

Megvolt mar nekem is, kivalo karikatura, de nem akartam kirakni, mert ezen is szemmel lathatoan egy mozlim szemely kerult abrazolasra. ;)

Trau

8:29 de.

 
Blogger Trau said...

Napsugarast!

yoco:

Megvolt mar nekem is, kivalo karikatura, de nem akartam kirakni, mert ezen is szemmel lathatoan egy mozlim szemely kerult abrazolasra. ;)

Trau

8:29 de.

 
Anonymous T. úr said...

Traumester!

vannak buddhista terroristák, keresztények meg kifejezetten sokan, nézz utána például, hogy mire képesek az amerikai abortuszellenes mozgalmárok.

Úgyhogy tessék csak a vallási bigottságot ostorozni, és utána elmesélni, hogy mit csinálnak éppen a moszlimok.

9:43 de.

 
Blogger Trau said...

Napsugarast!

T. úr

Erdeklodve varom az amerikai szelsoseges abortusz-ellenes terrorcsoportok ongyilkos merenyleteirol szolo linkeket.
Termeszetesen en is ismerek tobb olyan esetet, amikor lelottek/megkeseltek orvosokat. Sot, ha jol emlekszem, kliknikak elleni robbantasos esetek is voltak.
Ezek azonban egyetlen alkalommal sem illeszthetoek be a vallasi fanatizmus okabol vagy arra hivatkozva elkovetett tomeges merenylet fogalmaba.
Szerintem nem kellene osszekeverni mondjuk a Delfinarium disco tini bulizoinak csoportos es a leheto legdurvabb pokolgeppel (szogek, femdarabok betuzdelve a plasztikba) felrobbantasat egy "szimpla", maroklofegyveres gyilkossaggal.
Termeszetesen ez utobbit is melysegesen elitelem es remelem, a tettesek annyit ultek utana, mint kobagoly a siremlek tetejen.

Kerlek, javits ki, ha tevednek (ennek jogat szokas szerint fenntartom).

Udv!

Trau

2:51 de.

 
Blogger Trau said...

Napsugarast!

T. ur

Amugy segithetnel, vegigturtam a fel webet, de alig egy-ket gyanus ugyet talaltam:
- A Democratic Karen Buddhist Army (DKBA)benzinkut elleni tamadasra berelt fel ket kezigranatos elkovetot Thaifoldon, 2002. 04.09.-en. A kut egy rivalis csoport tulajdonaban volt. Negy serult.
- A kinai hatosagok nyilvanitottak terroristanak Trulku Tenzin Delek buddhista szerzetest: http://www.tchrd.org/urgent_action/action.php?trulku_tenzin_delek
Kerdes, a megszallokent viselkedo kinai hatosag mennyire megbizhato forras?
- Felmerulhet az Aum Shinrikyo tokioi gaztamadasa is, csak kerdes: az altaluk kovetett vallas egyaltalan buddhistanak tekintheto-e?

Ugye most nem baj, ha a mozlim (sokszor nyiltan vallalt, vallasi csoportok altal elkovetett) terrortamadasok szazait nem sorolom fel...

Udv!

Trau

3:15 de.

 
Anonymous T. úr said...

Nem, nem baj. De ha ennyire makacs vagy, akkor ne csodálkozz, ha beszólnak :)

8:02 du.

 
Anonymous Névtelen said...

Beszerzése erősen ajánlott:
Terrorista szervezetek lexikona : Gavrilo Principtől Oszama bin Ladeni
Antikváriumokban olcsón megkapható. van mit mazsoláznod belőle...

12:38 du.

 

Megjegyzés küldése

<< Home