Repülés, haditechnika, geopolitika, hülyeségeken csámcsogás. Mint a bazárban. :)

péntek, december 30, 2005

Külpol nyavaják, mai második rész

*krahács*

Skandallum! A mozlim lakosságot falak közé szorítják saját országukban! Vallási türelmetlenség, minimum!
Apróbb poén: jelen esetben _nem_ Izraelről és a palesztin területekről van szó, hanem Indiáról és Bangladesről. 2500 mérföld hosszú kerítés készül a két ország határán, márt India szerint egy "újabb Afganisztán" léphet fel a szomszédos muzulmán államban.
Sarkítás bekapcs //t. úr kedvéért jeleztem külön//: Izé, ha nem Izrael, akkor már nem is érdekes? Hol vannak a jogvédők, az emberi jogi szervezetek? Még hosszra is több...

Egfy apróbb, kifejezetten kiragadott példa Ausztráliából: azért a felszín alatt és felett fortyogó, igen ronda és elfogadhatatlan tüneteket produkáló, bevándorlók vs. fehér ottlakók közötti meccshez azért a bevándorlók oldaláról is van alapanyag. Gyerekeket erőszakolni nem szép dolog, sőt, kifejezetten radikális megoldásokkal bírnék csak élni a bebizonyítottan elkövetőkkel szemben. A Szomáliából bevándorolt ausztrál koma a 10, 14 és 18 éves keresztgyerekeit bántalmazta igen sokféle, közöttük szexuális módszerrel is.
Hangsúlyoznám: ilyen bűncselekmények minden országban, így Nyugat-Európábamn is előfordulnak. Mindenhol gyalázatnak tartom. Csak éppen végtelen hosszúságú ausztrál fórumokat végigolvasva nem az a kép alakult ki bennem a néhány héttel ezelőtti zavargások idején, amit a TV és a többi médium közölt: a részeg ausztrál rasszista állatok tomboltak minden ok nélkül...
Az ő büntetendő cselekményeikre sincs felmentés. Mindenki kapja meg a magáét, a bíróság ítáletének megfelelően. Csak éppen per def ártatlanság nincs - még akkor sem, ha menekült az illető.

Matthias Küntzel tollából született egy érdekes írás: érdemes végigolvasni. Kicsit visszatekint az irak-iráni háború egyes elfeledni szánt időszakaira és cselekményeire is. A 12 év alatti gyerekekkel aknát szedetni erkölcsileg nehezen magyarázható gaztett. Remélem, ezzel mindenki egyetért...

Nos, annak idején már említettem: kínos az, hogy szép lassan kiderül, Európa nyakig benne volt és van a "CIA-járatok" működtetésében és a foglyul ejtett terroristák és terrorgyanús személyek kezelésében. Michael Scheuer, a 22 évig a CIA-nak dolgozó jómunkásember szerint a demokraták is jobb, ha csöndben maradnak, hiszen a módszert még Bill Clinton elnök találta ki Sandy Berger és a jónevű Richard Clark segítségével. A beszerzett infókat pedig egytől egyig eljuttatták az érintett európai országok hatóságainak.
Várom a hivatalos cáfolatokat.

Más. Egészen érdekesen nyilatkozik a gyaníthatóan, de nem bizonyíthatóan a Mohammad Ali Hammadi nevű terrorístáért cserében szabadon engedett Susanne Osthoff nevű német hölgy. Az Al-Jazeera nevű csatornának nyilatkozó nénje kiemelte: örült, hiszen tudta, hogy nem bűnözők kezei közé került. Az elrablóit "szegény embereknek" nevezte, akiket "nem lehet kárhoztatni azért, mert őt rabolták el, hiszen nem tudnak bejutni a [bagdadi, erősen őrzött] Töld Zónába, hogy amerikaiakat tudjanak fogjul ejteni."
Komolyan mondom, az eszem megáll. Ezért az emberért engedtek el esetleg egy gyilkost?
Hát a szívem szakad meg, hogy a terroristák nem képesek szabadon mászkálva csemegézni a fogjul ejtendő amerikai civilek között.
Nem kéne visszaadni nekik, ha már egy merő vakáció volt velük az élete?