Repülés, haditechnika, geopolitika, hülyeségeken csámcsogás. Mint a bazárban. :)

kedd, december 20, 2005

Irániáda, #1

Néhány apró édekesség sokak kedvenc államából:

Mahmoud Ahmadinejad december 19-én nemes egyszerűséggel kitiltotta a nyugati zenét az iráni rádióadásokból . Ez prímán kiegészíti a mozi- és tévéfilmek cenzúrázását, illetve az egyes országokból (természetesen első helyen az USA-ból) származó filmek vetítési tilalmát.

Egy nappal előtte, december 18-án pediglen az iráni külügyminisztérium szóvivője jelentette ki, hogy már megenn velünk van a baj. Mármint a sokat szidott euroatlanti kultúrkörrel (ha létezik egyáltalán ilyen), merthogy rosszul fogadtuk Ahmadinejad Shoah-tagadó és térkép letörlős, tumoros nézeteit. Hamid Reza Asefi szerint "az, amit az elnök mondott, az az akadémiai kérdéskörbe tartozik. A Nyugat reakciója azt mutatja, hogy továbbra is a cionistákat támogatják."
Szerintem pediglen a tömegyilkosság tagadása határozottan nem akadémikusok közötti vita tárgya. Pláne nem, ha egy terrorista csoportokat támogató, atomfegyverkezést végrehajtó, keményvonalas iszlám állam első számú vezetője Shoah-tagadó.
"A nyugatiak általában irányítják a párbeszédeket, de meg kell tanulniuk meghallgatni más nézeteket is", tette hozá a szóvivő.
Hát, lehet, hogy én egy rohadt, anti-PC, mocskos, aljas, konzervatív, felsőbbrendűségi kórságtól szenvedő rasszista dög vagyok, de valahogy baromira nem vagyok hajlandó meghallgatni az iráni elnök által képviselt vonalat. Sem tőle, sem más mozlim embertársaimtól - sem bármilyen más embertől. Bőrszín- és vallásfüggetlenül.
Ez van.

Viszont ezúton is szeretnék gratulálni a nagyhírű Amnesty Internationalnak a bátor és előre mutató felfedezéséért. Hadd idézzem az AI legutóbbi bejelentését: "Az iraki felkelők (sic!) háborús bűnöket követnek el, melyek aláássák azokat az érveket, melyek alapján küzdelmüket legitimnek lehet minősíteni."
Gratulálok. Alig néhány esztendő, és az AI szerint is háborús bűn gyerekek között pokolgépet robbantani, túszokat lefejezni, civileket az utcán kivégezni.
Végül is maradjak csöndben: az elevenen elégetett Giordano Bruno-t sem két hét alatt rehabilitálta a pápa. A többszáz évhez képest a két esztendő nem is olyan sok.