Repülés, haditechnika, geopolitika, hülyeségeken csámcsogás. Mint a bazárban. :)

hétfő, december 12, 2005

Egy kis Ausztrália, egy kis Európa

Szeretném kijelenteni: számomra semmivel sem vonzóbb, amikor jol táplált, fehér bőrű ausztrál "fajtudatos" barmok esnek neki sötét bőrű embertársaiknak Sydney-ben, mint amikor a francia söpredék (köszönet TGM-nek a pénetki nyomatékosításért) nekiáll rombolni és rokkantat gyújtogatni.
Mindkettőt bevarrni a megfelelő zárkába.

Emellett nem bírom szó nélkül hagyni a most kibontakozó balhét: az európai rabszállító-átrepülős ügyet. Ugye az alaptétel úgy szót, hogy a rohadt szemét emberkínzó amerikaiak a legnagyobb titokban szállították át Európa felett a rabokat. Néha le is szálltak tankolni.
Ezen persze mindenki jól felháborodott, a napi- és hetilapok felkészültebb újságírói folyamatosan az airliners.net archívumát kutatták gyanús képek után vadászva.
Nomármost meg az kezd kiderülni, hogy erről az EU tudott, jóvá is hagyta.
Hát akkor, kérdezem én, mennyivel gerincesebb és magasabb rendű az emberkínzás, ha gebinben csináltatjuk? Persze a kicsikart információ kell Európának, az meg senkit nem érdekel, hogy honnan van.
Különben is a köcsög amerikaiak, azok az emberkínzó állatok, ugye.
Az, hogy speciel ebből egy kellemes munkamegosztás alakult ki, az csak most körvonalazódik.
Hol marad a sokat emlegetett kulturális-civilizációs fölény?
Miről is beszélünk?
Miért megyünk a napra, ha nekünk is vaj van a fejükön? És mondjuk a németek szudáni üzletkötéseit, a Szaddam-rezsim kenőpénzeit és szerződéáseit már meg sem említettem...