Repülés, haditechnika, geopolitika, hülyeségeken csámcsogás. Mint a bazárban. :)

péntek, december 30, 2005

After Karácsony - egy haldokló bejegyzései

Utálok beteg lenni, a tüdőkehességet meg még jobban nem szeretem. Magánéleti közlemény vége.

Viszont!

Van egy nagy kupac érdekes hír, most a külpolitikával kezdeném.

Egészen friss hír, hogy a sokat emlegetett és viharos tárgyalások középpontjában álló rafahi határátkelőt mintegy 100 morcos palesztin rendőr foglalta el. A gázai-egyiptomi határátkelőt őrző EU-tisztviselők az események miatt, khm, "stratégiai visszavonulást" hajtottak végre az izraeli Kerem Shalom katonai támaszpontra. A határátkelő bezárt, mivel csak akkor működhet, ha az EU felügyeli a forgalmat.
Nesze neked önálló palesztin állam.

Aranyosság cunami-ügyben: a Financial Times információi szerint egy vizsgálat megállapítota, hogy az ENSZ által juttatott 590 millió dolláros cunami-adomány egyharmadát a világszervezet szakértőinek költségei (fizetés, elhelyezés, kommunikéációs kltségek, stb...) vitte el. Az ENSZ annak ellenére, hogy átláthatóságot ígért, szokás szerint titkolódzik és zárja sorait.
Halk megjegyzés: kíváncsi lennék, hogy az Amerikai vagy az Ausztrál Királyi Légierő, mint a mentésben és segélyezésben részt vevő leghatékonyabb és legtöbbet erre fordító szervezet, vajon milyen arányokkal dolgozott, már ami a konkrét segély/szakértőkre költött összeg párt érinti.
Ne felejtsük el, hogy az ENSZ hetekkel a cunami után jelent csak meg a térségben aktívan. Addig az amerikaiak, az ausztrálok, a szingapúrok és mások tartották életban az embereket.

Ha már cunami: az egész azért volt, mert a nők. Szóval megenn velük volt a baj. Marluddin Jalil indonéz sharia-bíró //ez önmagában érdekes egy dolog, hiszen a sharia néven ismeretes törvénykezési szokásokat legjobb tudomásom szerint nem oktatják, nem kodifikálták, ergo a "bíró" státusz is több, mint izgalmas...//szerint a nők okolhatóak a katasztrófáért. A cunami oka az Aceh tartomány lakosainak bűne, mert a Szent Korán is megmondta: "ha a nők jók, akkor az ország is jó."
Lehet még olvasni a környék nőkezelési politikájáról a cikkben jól.
Érdeklődve várom a RoP (Religion of Peace, a béke vallása) sokat emlegetett mérsékelt irányzatának véleményét a dologról.

Egy kis Franciaország: érdekes cikkely az alvó, de nem megszűnt külvárosi feszültségekről.

Egy másik érdekes írás a nők mozlim hitre áttéréséről.

Bezártak egy multikulti közössági házat Németországban, Neu-Ulm városában. A Multi-Kultur-Haus intézmény onnan is ismeretes, hogy az a Khaled al-Masri, kuvaiti származású német állampolgár is többször meglátogatta, aki azal vádolja a CIA-t, hogy elrabolta és titkos afgán börtönbe hurcolta.
Az épületet konkrétan azért csukták be, mert olyan propagandaanyagokat találta ott, mely öngyilkos iraki merényletekre szólította fel a látogatókat.

A Karácsony Szent Marhája titulust Farris Hassan floridai tinédzser érdemelte ki: az "átélő újságírást" kissé szó serint értelmező leendő firkász fogta magát és elindult Bagdadba. Ráadásul túl is élte. A történet teljes szépségében innen olvasható.

4 Comments:

Anonymous Névtelen said...

Jobbulást!
És kitartást a következő évre is!

2:34 du.

 
Anonymous ToM said...

Csatlakoznék!
Tessék meggyógyulni, blogot szorgosan frissíteni :)

7:24 du.

 
Blogger Trau said...

Napsugarast!

Koszonom mindenkinek! :)

Gyogyulas in progress, szilveszterre meg koll oldani, vagy mi a szosz... ;)

Trau

11:08 du.

 
Anonymous Batka said...

Szintugy gyógyulást és szilveszterkor bódulást :)

11:18 du.

 

Megjegyzés küldése

<< Home