Repülés, haditechnika, geopolitika, hülyeségeken csámcsogás. Mint a bazárban. :)

hétfő, november 28, 2005

Kedves Népszabadság! Kedves demokratikus EU!

Nos, ugye most mindenki a CIA "terrorjáratain"háborog, egy apróság, amitől a maradék, az európai kultúrába és a sokat emlegetett morális fölénybe vetett kicsike kis hitem is elrepült.

Német barátaink, akik aztán igen sarkos véleményekkel rendelkeznek az USA politikájáról, igen érdekesen viselkednek Szudánnal kapcsolatban. A dolog lényege: míg Szudánban vidám népirtás folyik, addig több német cég is részt vett 2005. februárjába a fővárosban, Kartúmban megrendezett kiállításon. Külön német pavilonban, melyet a német Gazdasági és Munkaügyi Minisztérium szponzorált.
A német kormány mellett gratulálunk a Siemens AG , az AgfaPhoto GmbH, az AutoStar Ltd. (Mercedes Benz-dealer), DEUDIAM (gyémántbányászat és megmunkálás), a KWH, az SMF, a Vietz és a WIDOS vezetőinek.

A kiállítást olyan sikeresnek ítélték a cégek és a kereskedelmi kamarák olyan sikeresnek tartják, hogy 2006. februárjában is visszatérnek.

Az, hogy Szudánban népirtást folytat a kormány támogatta mozlim milícia, semmit sem számít ugye. Business as usual.

De akkor Németország mélységesen mélyen maradjon csöndben, ha bármiféle morális ítélkezésről lenne szó.

Nagyon egyszerűen arról van szó: az európai cégeket és kormányokat egyáltalán nem érdekli, milyen kormány kiket gyilkol vagy gyilkoltat le. Csak fizessen. Rendben és időben. Ha fejlődik a szudáni gazdaság, kit érdekel néhány ezer-tízezer-százezer koszos fekete?