Repülés, haditechnika, geopolitika, hülyeségeken csámcsogás. Mint a bazárban. :)

kedd, október 04, 2005

Valaki hülye

Nomármost vagy a világ őrült meg, vagy én nem számítok már toleráns emberkének. Affene tudja.

1. hír: Az Egyesült Királyságban Dudley városának tanácsa rendeletet adott ki, melyben megtiltották a játékmalacokat ábrázoló tárgyak, képek, radírok, és minden, röfikkel kapcsolatos apróságok használatát a hivatalok helységeiben. A lépés előzménye az, hogy egy mozlim alkalmazott kijelentette, hogy az asztalokon heverő plüssmalackák (Walt Disney forog a sírjában...) sértik őt, szigorúan vallási okokból persze. A kitiltott tárgyak között szerepel a Disney-féle Malackával díszített zsebkendő is.

2. hír: Felmegyek a CNN-re, aztán csodálkozom erősen: ott pedig az derült ki, hogy az egyes börtönőrök által kis kitűzőként viselt hagyományos Szent György-kereszt is sérti a mozlim elítéltek vallási érzéseit. Ezért azokat a kitűzőket, melyek megvásárlásával rákellenes karitatív célokra adakoztak, tilos hordani.
Alul a CNN gyorsszavazó kérdése: ideje-e megváltoztatni az angol zászlót?

És akkor még a Nemzetközi Vöröskereszt körüli szimbólumváltozásokat (ha jól emlékszem, most talán rombusznál tartanak) nem is említettem.

Most akkor én lettem intoleráns, bigott, idegengyűlölő, antimultikulti rasszista xenofób, vallásilag türelmetlen fehérbőrű, vagy tényleg nem jó irányba mennek a dolgok?

De most komolyan: Malackás zsebkendő, mint mozlimokat sokkoló szimbólum?

Ha jól emlékszem, az izraelita hit követői sem fogyasztanak malacból készült ételeket.

Megőrültél, kedves Európa?

2 Comments:

Anonymous KerozinEmebr said...

Jash, ezek azért már nem igazán normális dolgok...

5:57 de.

 
Anonymous Kalpy said...

Az a baj, hogy sokan toleránsak, de néhányan (és ez igaz a muzulmánokra is, meg a konzervativokra, stb...) nem képesek a másságot elfogadni....
én úgy gondolom, néha túl toleránsak vagyunk.

10:23 de.

 

Megjegyzés küldése

<< Home