Repülés, haditechnika, geopolitika, hülyeségeken csámcsogás. Mint a bazárban. :)

szerda, október 26, 2005

Eltörölni!!! Izé, de mivel is?

A jelek szerint retorikailag magasabb szintre kapcsolt az iráni elnök: Mahmoud Ahmadinejad nemes egyszerűséggel kijelentette: "Izraelt el kell törölni a térképről":
Nomrámost nem kívánok foglalkozni a "Cionizmus nélküli világ"-nak szentelt konferencián elhangzott agymenés teljes abszurditásával. Az én szerény figyelmemet csupán a "mivel is?" kérdése foglalkoztatja.
Lássuk csak, mit tudnak iráni barátaink felvillantani:

1., A legjobb tudásom szerint az Iráni Légierő jelenlegi legpotensebb támadó típusai a legnagyobb jóindulatal is öregecskének nevezhető F-4E Phantom II. és a sah bukása előtt megredenlt és lszállított F-14A Tomcat. Nem szabad azonban azt sem elhallgatni, hogy az embargó ellenére ezeknek a gépeknek egy része még mindig repül, s hazai gyártású alkatrészekkel sikerült pótolni a fogyó-kopó cuccokat. Vélhetően belepiszkáltak a gépekbe más módon is: a felújítások, korszerűsítések eredménye azonban nem igazán nyilvános. Ha valakinek van valamely megbízható forrása az ügyröl, postolja be a linket bátran!
Naszóval, ezekkel a repülőgépekkel kellene megverni a többek között az F-15I Ra'am és a vadonatúj F-16I Sufa töbfeladatú vadászbombázó repülőgépeket. És akkor nem emlegettük a régebbi Arrow-ra vagy a jó öreg Patriot-rendszer PAC-3-as változatára.
- És végül: ha valóban bekövetkezik a legrosszabb és Irán a tettek mezejére lép, hogyan kívánják megakadályozni derék iráni barátaink, hogy Teheránból üvegpadlójú gépkocsiparkoló legyen, mondjuk Mekkával együtt? Mert ebben az esetben az izraeliek visszafogottságára számítani talá egy kicsit merész dolog.

Azt, hogy a "térképről letörlést" szárazföldi erőkkel végre lehet hajtani, szintén hazai pályán leverve az Izraeli Hadsereget és a Merkava Mk 4-eseket, nos, még a sikeres légitámadásnál is nehezebben bírom elképzelni. Ehhez elsőként ugye a légierőt kellene kikapcsolni, goto 1.

2 Comments:

Anonymous T. úr said...

Így jár, aki műveletlen vagy begyepesedett katona-agyú.

Javasolt olvasmány: Szerény javaslat emberbarát multimilliomosoknak.

Ha nem tudod beszerezni, képzelj magad elé egy öregecske furgont, ahogy eldöcög az izraeli főhadiszállás mellett. Legyen mondjuk Fiat Ducato, első generációs, fehér, a kerékjáratokban kicsit rozsdás, olyan 25 Kt-s. Mennyire tudna válaszolni a hadsereg egy ilyen után?

4:05 du.

 
Blogger Trau said...

Napsugarast!

Alapvetoen masrol beszelunk mind a ketten, ugy erzem.
Nem arrol van szo, hogy irani segitseggel teljesen lehetetlen egy kisebb nuklearis toltetet, hanem Izrael eltorlésérol. Ez csak akkor sikerulhet, ha az orszag teljes haderejet, vzeteset egy csapassal kiutik, hiszen ha barmi is marad, azzal vissza fognak utni.
Szerinted mennyire lesz visszafogott Izrael valasza, ha mondjuk Tel-Avivban eldurran az altalad emlitett 25 kt-as nuki?
Szerintem semenyire. Es akkor az eg irgalmazzon mindenkinek a kornyeken...

Hiaba csapjak ki a fohadiszallas epuletet: az ugyelet ugyis atombiztos bunkerekben csucsul, hidd el. Es az atomtoletu raketak, bombak sem satorban laknak a szabadban...

Trau

2:08 du.

 

Megjegyzés küldése

<< Home