Repülés, haditechnika, geopolitika, hülyeségeken csámcsogás. Mint a bazárban. :)

kedd, július 12, 2005

London #2

Nos, a jelek szerint a széles körű vadászat során piszkálják a "hazai szálat" a derék brit nyomozók. Egy léket kapott jelentés szerint nem a sarki kebabárusok szoktak volt robbanani. Nahát.

Új fogalmat vezetett be a BBC a terroristára: "félrevezetett bűnöző". Egyetértek abban, hogy az átlag békés, arab származású lakost nem kell okvetlenül cseszegetni, de azért ez a "kis butus, azt sem tudja, mit csinál"-jellegű PC-bullshit nekem erős. Kérdés, a hozzátartozók mennyire díjazzák John Simpsons szerkesztő úr ötletét.
Tényleg ennyire hülyék a brit médiajómunkások vagy csak én vagyok egy véresszájú antidemokratikus jólkiképzettgyilkosállat?
Tényleg az a legfontosabb kérdés jelenleg, hogy a nagy-britanniai muszlim közösségre hogyan csapódik vissza a támadás? Nem azt mondom, hogy _nem_ fontos: nekem csak a hangsúlyokkal van problémám.

Valószínűleg sokat segített a megelőzésben az is, hogy idén februárban leállították azokat az ellenőrzéseket a londoni metróban, melyek a külföldi kinézettel rendelkező utasokat érintették. A rendőrök és a bevándorlási tisztek a nagy-britanniai tartózkodás jogosságát vizsgálták. A metró vezetőinek nem tetszett, kilobbizták, hogy megszűnjön a véletlenszerű szűrés.
Jó ötlet volt, így visszatekintve, valóban.
Természetesen korántsem biztos, hogy a szúrópróbaszerű ellenőrzések segítettek-e volna; viszont lehet, hogy igen. Talán.
De ez a kérdés meszire vezet, többek között a hatósági ellenőrzések és a személyiségi jogok közötti kényes egyensúlyhoz.

Nem szoktam belpolitikával itt foglalkozni, de ezúton is hadd gratuláljak a nagy tudású Simicskó Istvánnak, akinek volt szerencséje kijelenteni: "Magyarország gyenge pontjainak ilyen szintű kiteregetése felveti az államtitoksértés gyanúját."
Nem akarom elkeseríteni a biztosan mélyreható tudásanyaggal rendelkező politikus komát: aki mondjuk folyamatosan vásárolta a hazai szakirodalmat (Top Gun, majd Aranysas, Haditechnika, Aeromagazin), illetve minimális fáradtságot vett az internetes keresgélés ügyében, az régen tudja: hazánk alsó légtere alapvetően olyan lyukas, mint a szita.
Talán nem kellett volna szétverni a honi légvédelmi rendszert. Győrből qrva nehéz Mistrallal Paksot védeni, főleg ha galambok is vannak a környéken, ugye.
Amúgy nem hihetetlenül mindegy, milyen pártállású pilóta vezeti a gépet, ami vidáman csalinkázott észrevétlenül? Hümm?
Terrorveszély... Simicskó úr komolyan gondolja, hogy a terroristák Gyurcsányból tanulnak? :))))
Édes istenem....

1 Comments:

Anonymous t. úr said...

Gyermekem, minden második állampolgár főbelövése 50%-al csökkenti a terrorista cselekmények valószínűségét? Nem.

5:15 du.

 

Megjegyzés küldése

<< Home