Repülés, haditechnika, geopolitika, hülyeségeken csámcsogás. Mint a bazárban. :)

vasárnap, május 22, 2005

Vasárnapnak végefele

... ahelyett, hogy a holnapi három vizsgámra készülnék, szokásomhoz híven infókat gyűjtök. Azok meg jönnek jól. A debka például arról mesélt, hogy izraeli barátaink első ízben használtak távirányítású repülőgépről irányított rakétát. Most éppen azt próbálom kideríteni, mert érdekel nagyon, hogy milyen UAV és milyen rakéta lehetett. Hümm, a jelek szerint a Global Hawk nincs egyedül a porondon.
A felderítőrendszer videója megtekinthető itt. Így is kell ezt...

Más.

A németek talán kezdik egy kicsit másképp nézni a saját török bevándorlóikat. Talán. Mindenesetre a Milli Gorus török radikális szervezet három tagját fosztották meg állampolgárságától. Ha Törökország EU-tag lesz, ez már nem lesz kielégítő megoldás, btw.

Megenn más.

Aztán ne feledjük el május 29-ét és a francia népszavazást. Izgalmas lesz, két barna Staroprament teszek a Non győzelmére... Ahogy olvasgattam a BBC tudósítását, melyben a francia újságírók és tévések azét emelnek szót, mert a közmédiumokban az igenpártiak tarolnak. Hümmm, honnan is ismerős? :)

Ismét más.

Az Egyesült Államok felére csökkenti európai csapatai számát. Nomármost én akkor lennék nyugodtabb, ha egy egszségesen növekvő EU-s katonai költégvetést látnék. Mivel ennek nyoma sincsen, azért egy picit aggasztónak tartom a dolgot. Picitlama komaval ellentétben nem tartom igazán életszagú dolognak, hogy a jelenleg ismert gazdasági helyzetben az EU _érezhetően_ többet költön védelmi célokra. Az sem túl valószínű, hogy a meglévő öszegeket fogják észerűbben használni. Szerintem.

2 Comments:

Anonymous Horasz said...

welkomen back...visszahinni a kedves bloggerert aggodo olvasot meg baszik, mi?:)

10:01 de.

 
Blogger Trau said...

Ne basztass, vizsga, asszony meg minden :)

2:02 du.

 

Megjegyzés küldése

<< Home