Repülés, haditechnika, geopolitika, hülyeségeken csámcsogás. Mint a bazárban. :)

vasárnap, április 10, 2005

Mutasd a kamerád, megmondom, ki vagy...

Érdekes adalék potyogott be a két napos öltönyvadászatom alatt: a CBS operatőrét egy támadás során kicsit meglőtték, majd megnézték, mi is van a kamerájában. Nahát, mit találtak?! Több, terroristák által elkövetett bombatámadás felvételét. Olyan szép felvételeket, hogy az bezony gondos beállítást, a legjobb forgatási hely kiválasztását feltételezi. Nahát, honnan tudta, hogy ott fognak robbantani? Neki is azt mondták, mint a haifai kivégzést lesifotózó takonynak, hogy valamely érdekes dolog fog történni? Nahiszen.
A CBS persze hárít: egy helyi "elintéző" szerezte a pasast, semmi közük az egészhez. Különban is, teljesen megszokott dolog, hogy helyi operatőrökel dolgoztatnak ott, ahol a "fehér" operatőr számára túl veszélyes az anyag. Persze, és sehol nem tűnt fel senkinek a CBS-nél, hogy meglepően jó a felvétel. Na persze. Én meg a Húsvéti Nyúl 74. reinkarnációja vagyok.
Ehhez a mondathoz azért hozzátenném: ha megkapták a stúdióban.
Ez a kézmosás-dolog Pilátusnak sem jött be, jegyzem meg halkan.

Szolgálati update:

Megvan a CBS tudósítása.
Humm. A helyi CBS-es mókus szerint az operatőr egy kézikamerával filmezgetett egy autóbomba-támadás helyszínén, Mosulban. Az operatőr egy AK-47-essel felszerelt személy mellől forgatott, mindkettőjüket lelőtték.
Baromi kíváncsi lennék az emlegetett négy megtalált felvételre.

Egy aprócska megjegyzés, most találtam a Belmont Club kommentjei között:

"Imagine if Time-Life had contracted with Leni Riefenstahl to aquire photographs during WWII. Would photos of the bombing of Dresden have won the Pulitzer?"