Repülés, haditechnika, geopolitika, hülyeségeken csámcsogás. Mint a bazárban. :)

szerda, április 06, 2005

Csak csendben, csak halkan...

...hogy senki meg ne hallja. Fene tudja miért, de ez jutott az eszembe a telegraph beszámolóját olvasgatva. A hiba egészen biztosan bennem van: teljesen normális, EU-kompatibilis dolog a mindenféle hülyeségeket beszélő, lázongó ellenzékieket csendre inteni és "nagyon optimistának" lenni azért, mert a Szivaros Figura engedélyezte hősünknek, a belga Louis Michelnek, a fejlesztésért és a humanitárius segélyekért felelős főbiztosnak, hogy a bebörtönzött ellenzékiek feleségével és néhány, egészen biztosan nem előre kiválasztott, ideiglenesen szabadlábon lévő ellenzékivel beszélgesen. Tényleg nagy előrehaladás. Gratulálok.
Olyan szép látvány, ahogy az EU és a Szakállas Öreg Harcos egymás kebelére borul. Olyan európai izé, nah.

A Naivitási Térdszalag ezüst fokozatát a Népszabi Online érdemli meg: mindenféle röhögés nélkül hozták le, hogy idézném: "Szíriai kivonja kémeit Libanonból". A kém ezek szerint csak akkor kém, vagy akkor képes működni, ha szép csilli-villi székházból jár konspirálni. Aha. Ezúton gratulálnék az ENSZ-főtitkár közel-keleti különmegbízottjának, Terje Roed-Larsennek, akinek volt arca a következőket komolyan kiejteni a száján (legalábbis a NOL szerint):

"Hangsúlyozni kívánom, hogy Bassár el-Aszad elnök beváltotta nekem tett ígéretét, miszerint bezárják ezt a főhadiszállást - jelentette ki Terje Roed-Larsen újságírók előtt. Hozzátette, hogy látogatása "a szíriai titkosszolgálatok libanoni jelenlétének e fontos jelképénél" nem "formális ellenőrzés" volt, távozása után az ENSZ szakértői érkeznek a helyszínre.

Hát, biztosan igaza van. Valóban ettől a székházbezárástól tűnnek el a szíriai szolgálatok jómunkásemberei.

Nyilatkozott még más bíztató dolgokat is Terje Roed-Larsen : azt mondta neki a szír külügyminiszter, Faruq al-Shara, hogy minden szír katonai egység, eszközöstül-technikástul, meg a hírszerzők is "teljesen éc maradéktalanul" kivonulnak 2005. április harmincadikáig. Ennek az ENSZ örül, Terje örül, a libanoniak meg nem hiszik el. Mert nem hülyék, vélhetően.

1 Comments:

Anonymous Névtelen said...

Gyermekem.

Terje azt is mondta, hogy:

My visit here today is not a formal verification.

Ez pedig egy közeli hölgy:

“It was a big feast for us when they left,” said a woman living in one of the apartments, asking not to be named.

Induljunk ki abból, hogy tényleg elhúzott onnan egy adag pribék.

2:29 du.

 

Megjegyzés küldése

<< Home